Tot té un inici…

Liquen_Montserrat

Començo aquest bloc amb l’afany d’unir la comunicació científica amb una altra de les meves passions, la fotografia. El meu objectiu és escriure sobre la natura i fotografiar-la. Vull explicar el que hi ha en el paisatge, didàcticament i de manera amena, a qui vulgui llegir-me. Amb les meves fotografies intento, paradoxalment i sabent que és del tot impossible, congelar instants de la Terra que es mou, inexorablement, des de fa uns 4.500 milions d’anys. Són petits elogis d’una natura en canvi continu.

La naturalesa és transformació però, a vegades, el canvi és difícil veure per la seva lentitud a ulls nostres, però per això no deixa de ser-hi. Un preciós exemple són els liquens que pinten el paisatge del planeta des de fa uns 400 milions d’anys. A la fotografia, feta al Parc Natural de la Muntanya de Montserrat, de color groc, veiem un liquen que crec que pertany a l’espècie Rhizocarpon geographicum, el creixement mitjà del qual és de 0,2 mm per any. El seu creixement és imperceptible, però si mantenim l’aire net de contaminació, serà imparable i, si tenim paciència i memòria, d’aquí uns anys podrem veure com s’haurà estès.

Fixar-se en un liquen per fotografiar-lo, quan els cims són majestuosos o la fauna espectacular, aparentment pot ser semblar una tria pot escaient, però és un exemple del que deia el pintor, que sempre hi havia flors per qui les volia veure, i no hi ha cap dubte sobre la bellesa cromàtica d’aquests éssers vius.

 

 

2 comentaris

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s