Exposició “Paisatges geològics de Catalunya, una mirada fotogràfica a la geologia catalana”

L’exposició “Paisatges geològics de Catalunya, una mirada fotogràfica a la geologia catalana” es podrà visitar a partir del dia 18 d’abril i fins el 15 de juny a la seu de l’Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya.

Fa mesos que vaig poder visitar l’exposició “Paisatges geològics de Catalunya, una mirada fotogràfica a la geologia catalana” a Olesa de Montserrat. Com a geòleg i aficionat a la fotografia de la natura la vaig gaudir molt i us recomano visitar-la.

L’exposició està composada per 50 fotografies d’una gran bellesa paisatgística, fetes per Jordi Lluís Pi, fotògraf de la Societat Catalana de Fotografia de Natura, acompanyades per una descripció, molt divulgativa, de la geologia de cada indret, revisada pel geòleg i divulgador Isaac Camps. Així, les fotografies van més enllà de la bellesa d’un paisatge, destacant la seva riquesa geològica.

Catalunya té una gran diversitat geològica impossible d’abastar en tan sols 50 imatges. No obstant això, a l’exposició podem veure’n un important recull, tant geogràfic, com geològic i geomorfològic. Exemples d’aquesta geodiversitat són les roques ígnies i erosionades del Cap de Creus, les agulles conglomeràtiques de Montserrat, les imponents parets rocoses de roques sedimentaries a Mont-rebei, els sediments aixaragallats al Coll de Malla, les discordances progressives a la Creu de Codó i el relleu glacial dels Encantats. Però n’hi ha molts més i val molt la pena veure’ls tots.

Segur que tothom hi trobarà algun dels seus paisatges favorits que l’emocionarà, però també podrà conèixer part de la geodiversitat de Catalunya. Conèixer el nostre patrimoni geològic i valorar la seva importància (científica, cultural i/o divulgativa), és el primer pas per la seva conservació ja que, encara que la gran majoria del paisatges de l’exposició es troben en espais protegits, hi ha part del nostre patrimoni sense cap protecció.

cartell_expo_paisatgesgeol
Cartell de l’exposició Paisatges geològics de Catalunya

L’exposició s’inaugura el dia 18 d’abril a les 17.00 hores, a la seu de l’ICGC, amb la participació dels autors, i conclourà amb la visita a l’exposició. Per assistir només us heu de registrar. És un molt bon moment per parlar amb els autors davant de les fotografies. Si no podeu anar el dia de la inauguració, tindreu temps fins el 15 de juny, de dilluns a divendres, de 09.00 a 18.00 hores.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s